Když se řekne brownies, představíme si lahodný moučník, ale také kalorickou bombu. Nemusí však tomu tak nutně být. V tomto článku se dozvíš, jak na takové brownies. Je ne jenom zdravé oproti klasické variantě, ale přitom velice chutné a jednoduché.
Ingredience:
- 250 g vypeckované třešně
- 80 g celozrnná špaldová mouka
- špetka soli
- 1 lžička mleté skořice
- 20 g kakao BIO raw
- 4 vejce
- 60 g kokosový olej
- 150 g datlový sirup (použít můžete také med, javorový sirup, agáve sirup)
- 100 g kvalitní hořké čokolády
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem.
- Do hrnce nalámeme čokoládu, přidáme kakao, datlový sirup, kokosový olej, skořici. Směs zalijeme 100 ml vody a necháme rozpustit na plotně. Poté necháme vychladnout.
- Mezitím vypeckujeme třešně.
- U vajec oddělíme žloutky od bílků. Z bílku vyšleháme sníh a žloutky zapracujeme do vychladlé rozpuštěné směsi. Postupně přisypáváme mouku a zamícháme. Poté do ní vmícháme opatrně vytvořený sníh.
- Připravenou směs vlijeme na plech a posypeme třešněmi.
- V troubě pečeme cca 30 minut.
