blog

zdravě a s láskou

Domácí pečené müsli

Jestli si rádi ráno vychutnáváte ke snídani müsli, určitě si vyzkoušejte upéct své vlastní. Jeho příprava není složitá a svému tělu uděláte větší radost než kupovaným. Jako rychlý zdroj energie ho ocení sportovci, vegetariáni a vegani. Další výhodou je, že bude obsahovat pouze věci, které vy sami máte rádi.

Jestli si rádi ráno vychutnáváte ke snídani müsli, určitě si vyzkoušejte upéct své vlastní. Jeho příprava není složitá a svému tělu uděláte větší radost než kupovaným. Jako rychlý zdroj energie ho ocení sportovci, vegetariáni a vegani. Další výhodou je, že bude obsahovat pouze věci, které vy sami máte rádi.

Základ tvoří vločky. Nejčastěji se používají vločky ovesné. Ty jsou skvělým zdrojem vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Rychle zaženou hlad a ocení ho hlavně ti z vás, kteří by chtěli nějaké to kilo dolů.

Do müsli si můžete namixovat různé ingredience dle libosti. Oříšky jsou plné omega kyselin, vlákniny, kvalitních bílkovin, vitamínů a zdravých tuků s pozitivními účinky na srdce. Na oslazení můžeme použít sušené ovoce. Nachází se v něm více koncentrované důležité vitamíny a minerály. Rádi využíváme i lyofilizovaného ovoce. Další možností, jak přispět chutí i účinky jsou semínka. Obsahují mnoho minerálních látek, vitamínů, antioxidantů, vlákniny a proteinů.

Pokud si neodpustíte sladké, můžete přihodit kousky kvalitní čokolády. Příjemného aromatu a chuti docílíte za pomoci vanilky a skořice.

Ingredience:

  • 250 g ovesných vloček
  • 120 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce medu
  • Asi 300 g směsi oříšků, ovoce a všeho co by mělo dle vás vaše müsli obsahovat
  1. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme med, cukr. To vše mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Pokud máte hlubokou pánev, můžete vločky a směs ostatních ingrediencí (oříšky, sušené ovoce aj.) nasypat do pánve a promíchat. Pokud ne, nasypte a zamíchejte rozpuštěnou směs a ostatní ingredience v míse.
  2. Pekáč vyložíme pečícím papírem a vzniklou směs rozložíme po celé jeho ploše. Vrstva by měla být vysoká zhruba 2 cm. Dáme péct do předehřáté trouby na 10-15 minut. Vytáhneme ve chvíli, kdy vločky začnou zlátnout. Müsli se může poměrně rychle spálit, a proto je potřeba ho pečlivě hlídat.
Domácí pečené müsli

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

poděl se s ostatními:

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
tisk

Další zajímavosti? no jasně!