blog

zdravě a s láskou

Semínkový chleba bez lepku

Přáli byste si omezit ve svém jídelníčku běžné pečivo? Právě semínkový chléb je skvělou variantou. Nadchnout může také jeho snadná příprava a spoustu pozitivních vlastností. Semínka totiž sami o sobě mají vysoký obsah vlákniny, bílkovin, užitečných tuků, vitamínů i minerálů.

Na tento chléb není potřeba vejce, je tedy vhodný i pro vegany. Při použití bezlepkových vloček si chléb mohou dopřát i osoby trpící celiakií.

Semínkový chléb

Ingredience:

Postup:

Příprava směsi na chléb je velice snadná a nezabere víc jak pár minut.

V míse smícháme všechny suché ingredience a řádně promícháme. Poté přidáme rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup, vodu a opět promícháme.

Takto připravenou směs vložíme do obdélníkové formy (pokud máte formu silikonovou jako my, není třeba použít pečící papír). Povrch chleba uhladíme, jelikož se bude jednat o spodní část. Na závěr necháme odležet na 2 hodiny.

Semínkový chleba dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C. V troubě necháme 25 minut, kdy se opeče jeho spodní část. Poté chleba vyndáme a vyjmeme z formy. Přemístíme ho na plech, přičemž zároveň chléb obrátíme. Opět necháme péct asi po dobu 30 minut, dokud nebude krásně hnědý a křupavý. Čas pečení se může trochu lišit, a proto je potřeba chleba pečlivě sledovat.

Suroviny
Připravená směs

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

poděl se s ostatními:

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
tisk

Další zajímavosti? no jasně!